Bitcoin kopen, is het te laat of niet?

Bitcoin kopen laat
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Sinds de eerste transactie in Bitcoin werd uitgevoerd in het jaar 2009 is er heel wat veranderd. De nummer één cryptocurrency van de wereld heeft een enorme koersgroei weten te realiseren wat ervoor heeft gezorgd dat onze planeet in één klap heel wat miljonairs rijker is geworden. Heel wat mensen vinden het natuurlijk bijzonder jammer dat zij niet tijdig op de boot zijn gesprongen waardoor ze de grootste winsten meer dan waarschijnlijk hebben gemist. Velen stellen zich nu dan ook vooral de vraag of het nog steeds de moeite waard kan zijn om Bitconi te kopen of dat het te laat is? Wij proberen die vraag graag voor je te beantwoorden op deze pagina.

Enorme groei sinds 2009

Wanneer we de explosieve koersgroei erbij nemen die Bitcoin door de jaren heen heeft meegemaakt kunnen we niets anders doen dan stellen dat deze koersgroei ongelofelijk indrukwekkend is geweest. Kijken we alleen al naar het najaar van 2013 dan zien we dat de waarde van één BTC-token aan het einde van de zomer iets meer dan 100 Amerikaanse dollar bedroeg. 

Aan het einde van datzelfde jaar was er reeds een koersdoel in zicht van 800 Amerikaanse dollar en daar bleef het niet bij. Toch, voor de echt vroege investeerders was deze koers reeds voldoende om een waanzinnige return on investment te realiseren. Zoals we inmiddels allemaal weten bleef het daar echter niet bij.

Na enkele jaren van enigszins vlakke prestaties brak toen het jaar 2017 aan. In dat jaar steeg de Bitcoin-koers plots op 18 december richting een waarde van bijna 20.000 Amerikaanse dollar. Wie ervoor had gekozen om (een deel van) zijn oorspronkelijke investeringen vast te houden werd in één klap steenrijk. Dit louter en alleen door het vasthouden van BTC-tokens in een wallet. 

Voor heel wat andere vroege investeerders liep het evenwel minder goed af. Zij kwamen er namelijk achter dat ze de private key van hun wallet waren verloren waardoor ze niet langer hun tokens konden opvragen. Die holdings staan nog steeds (en wellicht voor altijd) vast op de blockchain. Voorzichtig omspringen met je private key en gebruikmaken van een betrouwbare wallet is dus altijd de boodschap.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅30 september

Koersexplosie in het Coronajaar 2020

Het jaar 2020 was in vele opzichten een bijzonder jaar. Ook Bitcoin heeft hier haar steentje aan bijgedragen. De nummer één cryptocurrency van de wereld wist in dat jaar namelijk vanaf begin oktober (bij een koers van ongeveer 11.300 dollar) wederom een enorme meerwaarde te realiseren. 

De waarde van de munt spoot dan ook omhoog richting een hoogtepunt van ongeveer 30.000 dollar aan het einde van het jaar. Dat hoogtepunt bleek slechts tijdelijk te zijn, want het vertrouwen in de munt bleef toenemen. Op 14 april 2021 werd uiteindelijk een koers gerealiseerd van meer dan 63.000 dollar, een all-time high

Daarmee werd voor het eerst voorzichtig gekeken in de richting van de 100.000 dollar. Dit is volgens heel wat experten het koersdoel dat investeerders zich voor de nabije toekomst moeten stellen. De vraag is echter of dit koersdoel wel echt realistisch is en of nieuwe investeerders in crypto er nog steeds goed aan doen om Bitcoin te kopen of niet.

Hoogste punt op 14 april 2021
Hoogste punt op 14 april 2021

Is Bitcoin kopen nog interessant of niet?

Het staat natuurlijk als een paal boven water dat het merendeel van de lezers van dit artikel de Bitcoin-boot zullen hebben gemist. De enorme koersexplosies die we door de jaren heen hebben meegemaakt zijn tegenwoordig meer dan waarschijnlijk niet meer realiseerbaar. Dat lijkt hoogst onwaarschijnlijk, niet in het minst wanneer we een blik werpen op de huidige marktwaarde waar Bitcoin reeds over beschikt. 

Dit gezegd hebbende is het wel van belang om goed te begrijpen hoe het systeem van Bitcoin werkt. Deze is er eigenlijk zo op gebouwd dat een waardevermeerdering over tijd (mits er sprake blijft van voldoende acceptatie) altijd zal worden gerealiseerd. Ook voor nieuwe investeerders valt er dus zeker nog rendement te behalen, alleen ligt dat rendement uiteraard in verhouding met het bedrag dat je gaat investeren. Gelet op de huidige koers van Bitcoin knelt net daar voor velen logischerwijs het schoentje.

Bitcoin kopen kan ook vandaag de dag nog altijd de moeite meer dan waard zijn om te overwegen. Dit niet in het minst om een beetje (extra) diversiteit toe te voegen aan je beleggingsportefeuille. Dit gezegd hebbende is de kans dat je er nog miljonair mee gaat worden wel erg klein geworden. 

Echter, stel dat je instapt bij een koers van 50.000 euro en de coin gaat op een bepaald moment zoals experten verwachten richting de 100.000 euro spreekt het voor zich dat je wel nog altijd kan rekenen op een zeer aantrekkelijke return on investment.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin