Coinmerce kosten inzichtelijk: alle tarieven uitgelegd

Coinmerce kosten en tarieven
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Wil je weten waarom je moet betalen om te handelen in cryptocurrencies op Coinmerce? Ons artikel legt uit hoe deze kosten het platform draaiende houden en waarom ze essentieel zijn voor een veilige en efficiënte handelservaring. Lees verder om meer te weten te komen over de specifieke kosten die bij Coinmerce in rekening worden gebracht en hoe deze vergeleken kunnen worden met andere platforms.

Waarom rekent Coinmerce kosten?

Coinmerce is een cryptocurrency-exchange dat haar gebruikers in staat stelt om digitale valuta te kopen, te verkopen en te beheren. Net als elke andere financiële dienstverlener of handelsplatform, rekent Coinmerce kosten om een aantal redenen.

Allereerst zorgen deze kosten ervoor dat Coinmerce kan blijven bestaan en haar diensten kan blijven aanbieden. Het runnen van een handelsplatform zoals Coinmerce vereist aanzienlijke middelen. Er zijn kosten voor technologische infrastructuur, beveiliging, klantenservice, compliance met regelgeving en nog veel meer. De inkomsten uit de kosten die Coinmerce rekent, helpen deze operationele kosten te dekken en het platform te onderhouden.

De belangrijkste kosten die Coinmerce in rekening brengt, zijn de transactiekosten. Dit zijn de kosten die worden berekend bij het kopen of verkopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin. Deze kosten zijn in principe het verdienmodel van Coinmerce. De hoogte van deze kosten kan variëren, afhankelijk van factoren zoals het handelsvolume. Daarover later meer

Daarnaast kunnen er ook kosten in rekening worden gebracht voor het opnemen van cryptocurrencies, maar deze kosten worden niet door Coinmerce zelf in rekening gebracht, maar door de onderliggende blockchain-netwerken. Deze opnamekosten zijn bedoeld om de miners te vergoeden die de transacties op het netwerk verwerken en beveiligen. Het is belangrijk op te merken dat deze kosten niet worden verdiend door Coinmerce, maar rechtstreeks naar de miners gaan.

Coinmerce

Handel in meer dan 300 coins + staking & (AI) handelsbots mogelijkheden

Laatste aanmelding✅1 oktober

Met welke kosten krijg je te maken?

Als je handelt in crypto via Coinmerce, krijg je te maken met diverse kosten. Deze omvatten stortingskosten, transactiekosten en opnamekosten. Hieronder leggen we alle bijbehorende kosten uit.

Stortingskosten bij Coinmerce

Bij Coinmerce heb je de mogelijkheid om zogeheten ‘coinmerce coins’ in je account te storten. Deze ‘coins’ vormen de interne munteenheid van Coinmerce en elke ‘coinmerce coin’ staat gelijk aan één euro (1 coinmerce coin = €1).

Je kunt deze ‘coinmerce coins’ op verschillende manieren in je account storten. Ongeacht de gekozen stortingsmethode, moet er minimaal €10 worden gestort. Het is ook belangrijk om te weten dat bij elke storting transactiekosten in rekening (kunnen) worden gebracht. Deze kosten worden duidelijk zichtbaar gemaakt zodra je het te storten bedrag en de betaalmethode hebt geselecteerd.

MethodeKosten Minimale storting
Bunq bankoverschrijving€0,00€10,00
Rabobank bankoverschrijving€0,00€10,00
iDEAL€0,30€10,00
Bancontact€0,40 + 1,75%€10,00
Sofort€0,35 + 2,50%€10,00

Deposit kosten bij Coinmerce

Het storten van cryptocurrency vanaf een andere exchange of broker naar Coinmerce is gratis. Dit betekent dat Coinmerce geen kosten in rekening brengt voor deze transactie. Echter, het is belangrijk om te weten dat er wel kosten kunnen worden gerekend, maar deze zijn niet gelieerd aan Coinmerce.

De kosten die kunnen worden gerekend hebben betrekking op de blockchainkosten. Deze kosten kunnen variëren van dag tot dag en verschillen ook per blockchain. De blockchainkosten zijn de vergoedingen die worden betaald aan de miners die de transacties op het blockchain-netwerk verwerken en beveiligen.

Ondanks dat Coinmerce geen kosten rekent voor het storten van cryptovaluta, geldt er wel een minimumbedrag dat in crypto gestort moet worden. Dit minimumbedrag kan variëren afhankelijk van de specifieke cryptocurrency die je wilt storten.

In de onderstaande tabel tonen we de meest voorkomende blockchainkosten per crypto, evenals het minimumbedrag dat moet worden gestort, uitgedrukt in de betreffende cryptomunt.

CoinMinimale Storting
Bitcoin (BTC)0,000354 BTC
Ethereum (ETH)0,005631 ETH
Tether (USDT)4,4 USDT
Binance Coin (BNB)0,044677 BNB
USD Coin (USDC)26,25 USDC
Ripple (XRP)22 XRP

Handelskosten Coinmerce

Bij het handelen in cryptocurrencies op Coinmerce zijn transactiekosten een belangrijk element om rekening mee te houden. Deze kosten, ook bekend als servicekosten, zijn afhankelijk van de specifieke cryptocurrency waarmee je handelt en worden bepaald door een algoritme.

Het algoritme dat Coinmerce gebruikt om deze kosten te bepalen, neemt verschillende factoren in overweging, zoals het handelsvolume, de grootte van de order, de volatiliteit van de betreffende cryptocurrency en andere relevante marktfactoren. Deze gecompliceerde berekeningen zorgen ervoor dat de servicekosten dynamisch zijn en fluctueren binnen een bepaald bereik.

De transactiekosten voor een order bij Coinmerce liggen doorgaans tussen de 0,2% en 2,5%. Deze kosten zijn al doorberekend in de prijs die wordt weergegeven wanneer je een aankoop of verkoop overweegt op het platform.

Om je een beter beeld te geven van hoe deze kosten zich kunnen opstapelen, vind je hieronder een kostenberekening voor de aanschaf van Bitcoin bij een laag tarief (0,2%), een gemiddeld tarief en een hoog tarief. Deze berekening wordt weergegeven voor zowel een investering van €1.000 als een investering van €5.000.

TariefKosten bij €1.000Kosten bij €5.000
Laag (0,2%)€2€10
Gemiddeld (1,35%)€13,50€67,50
Hoog (2,5%)€25€125

Let op, dit is slechts een voorbeeldberekening en de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de actuele tarieven en de specifieke omstandigheden van elke transactie.

Opnamekosten bij Coinmerce

Er zijn ook kosten verbonden aan het opnemen van geld of het versturen van cryptovaluta bij Coinmerce. In de volgende paragrafen leggen we de kosten uit voor het overboeken van fiatgeld naar je bankrekening en de kosten voor het versturen van cryptocurrencies.

Wat kost het uitbetalen naar de bank?

Het is goed om te weten dat het opnemen van geld naar je bankrekening bij Coinmerce kosteloos is. Hierbij hebben we het specifiek over het opnemen van ‘coinmerce coins’, die één op één gelijk staan aan de euro. Dit betekent dat je deze ‘coins’ zonder extra kosten kunt overmaken naar je bankrekening.

Coinmerce

Handel in meer dan 300 coins + staking & (AI) handelsbots mogelijkheden

Laatste aanmelding✅1 oktober

Wat zijn de transactiekosten voor het opnemen van crypto?

Wanneer je besluit om cryptovaluta op te nemen bij Coinmerce, worden er door Coinmerce zelf geen kosten voor in rekening gebracht. Echter, net zoals bij het storten van cryptovaluta naar Coinmerce, zijn er blockchainkosten die in rekening worden gebracht. Deze kosten variëren per blockchain, afhankelijk van de specifieke eisen en processen van elke individuele blockchain.

Hieronder presenteren we een overzicht van de verschillende opnamekosten, uitgedrukt in de desbetreffende cryptomunt.

CoinMinimale opnameTransactiekosten
Bitcoinn.v.t.0,00011 BTC
Ethereumn.v.t.0,0009 ETH
Cardanon.v.t.0,9 ADA
Ripplen.v.t.1 XRP

Voor bepaalde cryptovaluta hoef je geen transactiekosten te betalen voor iedere opname

Het is belangrijk om te vermelden dat vrijwel alle blockchains kosten in rekening brengen voor transacties, die vervolgens naar de miners gaan die het netwerk onderhouden en beveiligen. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel.

Bij sommige cryptocurrencies, zoals NEO (NEO), Kadena (KDA), en enkele fan tokens waaronder de JUV Fan Token, worden er geen kosten in rekening gebracht voor transacties. Dit betekent dat je deze cryptovaluta kunt opnemen zonder extra kosten, wat ze een aantrekkelijke optie kan maken voor gebruikers die op zoek zijn naar kostenefficiënte transactiemogelijkheden.

Coinmerce aanmelden

Coinmerce exchange is een van de duurdere exchanges

Coinmerce is een van de Nederlandse exchanges die geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank (DNB). Op Cryptokoersgids.nl ligt de focus voornamelijk op informatie over cryptobedrijven die een registratie bij de DNB hebben. Dit vanwege verschillende redenen, waarvan de ‘bescherming van consumenten’ een van de belangrijkste is.

We hebben een vergelijking gemaakt van enkele van deze bij de DNB geregistreerde handelsplatforms. Uit de onderstaande tabel blijkt dat Coinmerce een van de duurdere partijen is als het gaat om de aan- en verkoop van cryptovaluta.

Van alle vergeleken partijen blijken Finst en Bitvavo de meest kostenefficiënte opties te zijn voor het handelen in cryptovaluta. Deze informatie is cruciaal voor consumenten die op zoek zijn naar de meest voordelige manier om in crypto te investeren. 

ExchangeHandelkosten

Bitvavo

Max. 0,25%

Litebit

0,7 – 2%

BCM

Max. 1%
Coinmerce0,2 – 2,5%

Bitonic

~1%

Finst

Max. 0,15%

Tot slot

Concluderend komt uit ons onderzoek naar voren dat Coinmerce een van de duurdere partijen is als het gaat om de handel in cryptovaluta. Als handelskosten een belangrijke overweging voor je zijn, adviseren we je om naar andere partijen te kijken, zoals Bitvavo of Finst. Beide platformen hebben niet alleen lagere handelskosten, maar bieden ook aantrekkelijke bonussen voor nieuwe klanten.

Echter, het is ook belangrijk om te vermelden dat Coinmerce voordelen biedt die deze hogere kosten kunnen rechtvaardigen. Zo heeft Coinmerce een groter aanbod aan cryptocurrencies in vergelijking met de eerder genoemde partijen en biedt het extra functies zoals lending en (AI) bots.

Uiteindelijk hangt de keuze voor een crypto handelsplatform af van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het is essentieel om alle factoren, waaronder kosten, aanbod en extra functies, in overweging te nemen bij het kiezen van een platform voor het handelen in cryptovaluta.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin