Een investering van €1000 begin januari in Solana is nu dit waard

Solana stijgt als raket
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Solana (SOL) en vele andere altcoins hebben een indrukwekkend jaar achter de rug. We naderen langzaam het einde van het jaar, een uitgelezen moment om terug te blikken op een van de best presterende altcoins van dit jaar: Solana. Wat zou een investering van €1000 op 1 januari 2023 in Solana nu hebben opgeleverd?

Koers Solana op 1 januari 2023

Cryptokoersgids is in de archieven gedoken en ontdekte dat de positie van Solana begin dit jaar aanzienlijk anders was. Op 1 januari kon je 1 SOL kopen voor net iets minder dan negen euro, namelijk €8,62. In de CoinMarketCap top-100 stond de munt op de zeventiende plek, ongekend laag voor dit veelbelovende project. Toch maakte SOL een opmars, mede dankzij een steeds stabieler wordend netwerk met slechts één storing in 2023. Dit was een verbetering ten opzichte van 2022, toen beleggers hun vertrouwen verloren.

Solana's stijging in 2023

Cryptokoersgids zag de toekomst van Solana positief in en nam het op in de lijst van beste cryptomunten voor 2023. Onze eigen investering in de munt pakte zeer goed uit. Solana bleef stijgen en bereikte al snel weer de top 10 van grootste munten. Maar daar bleef het niet bij: Solana haalde zelfs Ripple en BNB in en staat nu op de vierde plaats. Een ongekende prestatie! 

SOL is daarmee een van de best presterende munten van 2023 en de grootste stijger onder de grotere munten, met een toename van maar liefst 1041%. Voor de aanschaf van één SOL betaal je nu €102.

Rendement op investering van €1000 in Solana

De grote vraag is: wat zou een investering van €1000 in Solana begin dit jaar nu hebben opgeleverd? Bereid je voor: €11.832 om precies te zijn. Met dit bedrag kun je nu een kwart Bitcoin of bijna zes hele Ethereum kopen.

Baas boven baas

Er zijn natuurlijk munten die het nog beter deden, die wij zelf niet zagen aankomen. BONK is hier een goed voorbeeld van. Deze token is sinds begin dit jaar met bijna 20.000% gestegen. Had je het vooruitzicht gehad en duizend euro in BONK geïnvesteerd op 1 januari, dan zou je nu meer dan €200.000 bezitten.

Vooruitblik naar 2024 en Solana's toekomst

Cryptokoersgids kijkt alweer vooruit en heeft Solana opnieuw opgenomen in de topselectie van beste cryptomunten voor 2024. We doen ook een voorspelling over de prijs van één SOL op 1 januari 2025. Als je benieuwd bent, lees dan ons artikel en ontdek welke andere altcoins we hebben geselecteerd.

Cryptokoersgids kijkt uit naar 2024, mogelijk het jaar van de eerste Bitcoin ETF’s op de Amerikaanse markt en natuurlijk de geplande Bitcoin halvering halverwege 2024.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin