Waar kun je crypto kopen vanaf 1 euro?

vrouw die voor 1 euro crypto wil kopen achter computer
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Zoek je een exchange waar je vanaf 1 euro crypto kunt kopen met iDEAL of met een creditkaart? Die bestaan! Cryptokoersgids.nl biedt twee opties. Kies zelf maar! 

Vind je dat Nederlandse crypto-exchanges geen rekening houden met de kleine beurs? 

De meeste Nederlandse crypto exchanges vereisen een hoger minimum. Soms is dit 10 euro, soms zelfs 30 euro, of in het gunstigste geval 5 euro. Dat is jammer, want soms wil je juist met een klein budget investeren: 1 euro, 2 euro of een knaak. Ideaal om kennis te maken met crypto, zonder groot risico op aanzienlijke verliezen. 

Is er in Nederland een exchange waar je voor minimaal een euro crypto kunt kopen? 

Ja, er zijn er zelfs twee waar je van harte welkom bent. Hier koop je bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Ripple met een klein budget. 

Bij deze exchanges kun je al vanaf een euro storten of minder én kun je al vanaf een euro in crypto beleggen. 

Bij de overige crypto exchanges kun je in het beste geval een euro storten, maar moet je voor minimaal 10 euro handelen.

Finst

Finst is de nieuwste crypto exchange van Nederland, vooral bekend vanwege hun laagste tarieven. De handelskosten zijn standaard 0,15%. 

Je kunt hier moeiteloos een euro of minder storten, gewoon met iDEAL, Bancontact of via een bankoverschrijving, en dat zonder kosten. Vanaf een paar cent per order koop je hier 98 verschillende munten: grote munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, maar ook kleinere coins zoals GALA of Decentraland. 

Ook interessant: het is zelfs mogelijk om in maximaal 25 munten tegelijk te investeren middels crypto bundels, voor nog minder dan een euro. 

Finst is een veilige keuze. Deze exchange heeft een felbegeerde registratie bij de Nederlandsche Bank (DNB). Handelen hier is dus 100% legaal en betrouwbaar.

BLOX

De crypto broker BLOX draait al wat jaartjes mee in Nederland. Deze exchange heeft 600.000 klanten. BLOX is iets duurder dan Finst: hier betaal je standaard 0,25% fees. Ook het aanbod soorten cryptomunten is kleiner dan bij Finst: hier koop je 85 muntjes waaronder Solana, Dogecoin en Shiba Inu. En dat allemaal vanaf 1 euro of meer per inleg

Euro’s stort je hier gratis met iDEAL. Liever met een creditkaart? Dat kan, maar dit is niet kosteloos. BLOX rekent 1,5% per transactie.

BLOX is een betrouwbare Nederlandse broker en heeft net als Finst een registratie bij de DNB.

Waarom zijn er slechts enkele exchanges waar je vanaf 1 euro kunt handelen? 

Niet elke crypto exchange is enthousiast over klanten die kleine stortingen doen, om diverse redenen: 

Ten eerste moet een exchange of broker transactiekosten betalen, vaak zo’n 20 cent. Je kunt je voorstellen dat een klant die erg kleine bedragen stort, soms meer kost dan het oplevert. 

Daarnaast vereist elke registratie bij een exchange behoorlijk wat inspanning. Denk aan het vaststellen van de identiteit, de adresgegevens, enzovoort, om te bevestigen dat jij bent wie je zegt dat je bent. Dit vereist aanzienlijke inspanning en personeel, en deze medewerkers zijn niet goedkoop. 

Het is maar goed dat er twee exchanges zijn waar crypto toegankelijk is voor iedereen, ongeacht de grootte van de portemonnee. 

Cryptokoersgids geeft de voorkeur aan Finst, vanwege de lage kosten, het aanbod en de mogelijkheid om passief geld te verdienen door je aangekochte crypto te staken, met een rendement tot maximaal 10% per jaar.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin