Crypto overmaken van Binance naar Bitvavo: 5 stappen

crypto overmaken van binance naar bitvavo
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Wil jij crypto overmaken van Binance naar Bitvavo: daar kun je verschillende redenen voor hebben. Wellicht wil je jouw crypto verzilveren. Een andere reden kan zijn dat je Binance niet goed begrijpt en goede verhalen hebt gehoord over de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van Bitvavo. Welke reden dan ook: we leggen je stap voor stap uit hoe je de overstap maakt van Binance naar Bitvavo. In ons voorbeeld laten we je zien hoe je goedkoop en snel crypto overzet naar Bitvavo om het vervolgens uit te betalen naar euro’s. En dit is eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken. In ons voorbeeld zetten we Ripple over, maar je zou dit net zo makkelijk kunnen toepassen voor bijvoorbeeld: Cardano, Dogecoin, Ethereum of Bitcoin. 

Crypto overmaken van Binance naar Bitvavo: een uitgebreid stappenplan

In deze handleiding leer je hoe je crypto overboekt vanaf Binance naar Bitvavo. Daarna ontdek je hoe je jouw crypto bij Bitvavo verkoopt voor euro’s en uitbetaald naar jouw bankrekening. Via onderstaande eenvoudige stappen zorg je dat je op een veilige en goedkope manier crypto kunt overzetten. 

Hierbij is het noodzakelijk om secuur te werk te gaan. In dit voorbeeld zetten we Ripple (XRP) over vanaf Binance. Waarom Ripple? Dit heeft er mee te maken dat het overzetten van Ripple goedkoop en snel is. Heb je geen Ripple op Binance staan? Geen paniek, we leggen je uit hoe je iedere cryptomunt omzet naar Ripple

Stap 1: maak een account aan bij Bitvavo en maak gebruik van de bonus

Heb je nog geen account bij Nederlandse beste crypto exchange Bitvavo? Dan is dit de eerste stap die je moet nemen. Daarvoor is het aantrekkelijk om via deze link te registreren aangezien je dan geen handelskosten betaalt over de eerste €1000. Zie het als een cadeautje. Registreren bij Bitvavo doe je zo:

 • Klik op de link om veilig naar Bitvavo te gaan
 • Nu komt het er op neer dat je enkele gegevens moet invullen zoals je naam, e-mailadres en wachtwoord
 • Je krijgt een mail met daarin een activatielink. Hier druk je op om het registratieproces voort te zetten
 • Daarna geef je aan waarvoor je Bitvavo wilt gebruiken
 • Tot slot moet je het verificatieproces doorlopen. Daarvoor heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Wanneer het account goedgekeurd is, kun je starten bij Bitvavo.

Stap 2: omzetten van een willekeurige cryptomunt naar Ripple (XRP) via Binance

 • Login bij Binance via jouw computer
 • Ga naar ‘wallet’ en klik op ‘fiat and spot’
 • Hier zie jouw cryptovaluta staan die je over wil zetten naar USDT
 • Klik achter de munt die je wil omzetten op ‘trade’ en klik op het USDT-paartje
 • Nu kun je jouw crypto omzetten naar USDT door op op sell te drukken. Het makkelijkst gaat dit via het tabblad ‘market’. Wil je zelf een prijs bepalen waarvoor je verkoopt, dan klik je op limit.
 • Nu wil je Ripple kopen, zoek daarom in het zoekvenster (rechts bovenin) naar het handelspaar ‘XRP/USDT’
 • Vervolgens koop je de gewenste hoeveelheid Ripple via een market – of limietorder aan

Klik op trade

Omzetten naar USDT

Ripple kopen

Stap 3: Crypto 'Ripple' overmaken van Binance naar Bitvavo

Nu je Ripple in jouw bezit hebt, kun je het met een paar drukken op de knop overmaken naar Bitvavo. Daar wil je het hebben, omdat je de Ripple bij Bitvavo vervolgens om kunt zetten naar euro’s (of iedere andere munt). Daarover later meer.  

Hoe verplaats je Ripple van Binance naar Bitvavo? Daarvoor volg je deze stappen. En let hierbij op dit uiterst zorgvuldig te doen. Doe je dit niet, dan loop je het risico jouw Ripple kwijt te raken.

 • Keer terug naar jouw wallet op Binance via ‘wallet’ > ‘fiat and spot’. Daar zie je jouw Ripple staan
 • Klik nu achter Ripple op Withdraw (=uitbetalen)
 • Keer terug naar Bitvavo en klik op Ripple. Vervolgens druk je op het tabblad ‘storten’
 • Accepteer vervolgens de rode melding door het vinkje ‘begrepen’ aan te vinken en klik op ‘doorgaan’
 • Kopieer allereerst het adres en keer terug naar Binance. Vervolgens kopieer je ‘memo’ vanuit Bitvavo en plak je die bij ‘MEMO’ op Binance. Belangrijk: het netwerk dat je gebruikt moet op ‘Ripple staan’. Als het goed is staat deze geselecteerd nadat je het adres hebt geplakt in binance.
 • Klik op de hoeveelheid Ripple (minimaal 30 XRP) die je over wil zetten en selecteer ‘spot wallet’. Daarna klik je op ‘withdraw’. Accepteer vervolgens de veiligheidswaarschuwing.
 • Tot slot moeten er een aantal codes worden ingevoerd (afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen binnen jouw account). Voer deze in en druk op ‘submit’.

Ripple storten bij Bitvavo

Plak het adres + MEMO bij Binance

Stap 4: Ripple omzetten naar euro’s op Bitvavo

Het duurt over het algemeen slechts enkele minuten voordat de Ripple in jouw Bitvavo account verschijnt. Dit is afhankelijk van de snelheid van het netwerk. Maak je hierover geen zorgen indien het wat langer duurt. Je moet je pas echt zorgen gaan maken indien het enkele dagen of langer duurt. In dat geval is er waarschijnlijk iets fout gegaan. Gelukkig heb je ons stappenplan gevolgd, en is er niets aan de hand.

Zijn die paar minuten voorbij of heb je intussen mail gehad van Bitvavo met de mededeling dat er Ripple is ontvangen? Dan is het tijd om jouw Ripple te verzilveren voor euro’s. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om iedere andere willekeurige munt aan te schaffen. Wij leggen uit hoe je van Ripple naar euro’s gaat met een simpele druk op de knop.

 • Klik via Bitvavo op Ripple
 • Vervolgens klik je op het tabblad ‘verkopen’.
 • Kies de gewenste hoeveelheid Ripple die je wil verkopen en druk op ‘verkopen’.
 • Gefeliciteerd! Je hebt nu euro’s in jouw account staan. Deze kun je vervolgens uit laten betalen naar jouw bank.

Stap 5: Uitbetalen van euro’s naar bankrekening via Bitvavo

Beslis je op een gegeven moment dat je uit wilt laten betalen naar jouw bankrekening, dan kan dat op ieder moment van de dag. Hiervoor worden geen transactiekosten gerekend door Bitvavo

En in de meeste gevallen staat jouw geld binnen enkele uren op jouw rekening. Dat was ‘em! Was niet al te lastig toch?

Van Binance naar Bitvavo voor gevorderden

In het stappenplan hebben we alles zo eenvoudig mogelijk gehouden. Dit doet wel iets met de kosten, aangezien we gehandeld hebben middels marketorders. Dit is een makkelijke manier van handelen, maar zorgt wel voor iets hogere handels kosten. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om bij Binance te handelen middels limit-orders, zodat je zelf je aan – en verkoopprijs kunt bepalen. 

Bovendien rekent Binance lagere kosten voor handelaren die kiezen voor limietorders. Ditzelfde geldt uiteraard voor Bitvavo. Via het tabblad ‘geavanceerd’ kun je hier tevens handelen met limietorders. Dit kan ongetwijfeld wat schelen in de prijs, maar hiervoor is net wat meer kennis vereist.

Kosten voor het overmaken van cryptovaluta naar Bitvavo

En nu vraag je jezelf af wat het kost om cryptovaluta over te zetten van Binance naar Bitvavo? 

Er worden verschillende kosten gerekend wanneer je bovenstaande stappen uitvoert. Allereerst rekent Binance handelskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van jouw level bij Binance en of je BNB coins in je bezit hebt. Handel je maar voor kleine bedragen, en heb je geen BNB (voor extra korting), dan betaal je het meest. Hierbij zijn de kosten afhankelijk van de order (limiet of market) die je plaatst. Een marketorder is hierbij het duurst. 

Dit zijn de kosten die je maakt bij Binance. zowel bij de aan – als verkoop van munten:

En los van de handelskosten betaal je een fee voor het versturen van cryptovaluta van Binance naar Bitvavo. Dit noemen ze ook wel witdrawal fees. Deze worden uitgedrukt in de munt die je verstuurt. In het geval van Ripple betaal je het volgende:

Wil je weten wat de kosten zijn van een andere munt? Dan kun je het volgende overzicht raadplegen

Voorbeeld: 

Stel dat je in het bezit bent van 5000 USDT op Binance. Je bent een reguliere gebruiker (zie zwartgedrukt VIP level) en je wil hiervoor XRP kopen. Dan betaal je 0.10% * 5000 = 5 USDT. Vervolgens stuur je jouw XRP naar Bitvavo via het Ripple Netwerk. Dan betaal je dus nog eens 0.25 XRP. Een storting bij Bitvavo kost je niets. Vertaal je dit kostenplaatje in euro’s, dan ben je nog geen €5 kwijt.f

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin