Wat is de minimale inleg bij Bitvavo? Eenvoudige uitleg

Minimale inleg Bitvavo
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Wanneer je start met de eerste investering in crypto, is het wellicht verstandig om te oefenen met kleine bedragen. Ons advies hierin is om het jezelf niet moeilijk te maken en jouw crypto avontuur te starten bij Bitvavo. Hier kun je super simpel beleggen in crypto. De vraag is echter: wát is de minimale inleg bij Bitvavo?

Minimale inleg Bitvavo: verrassend laag!

Beleggen in crypto is zeker niet enkel weggelegd voor de grote jongens. Nee, investeren in crypto is voor iedereen. Dus ook voor iedere portemonnee. Wil jij een eerste investering in crypto doen, dan is ons advies klein te beginnen. En wat klein is, kun je zelf bepalen. We zouden niet meer dan 5% van je vermogen in crypto steken. Dit omdat cryptovaluta enorm kan fluctueren in prijs. 

Crypto website Bitvavo maakt het voor iedereen mogelijk om met een klein bedrag te beginnen. Je kunt hier namelijk al vanaf €5 investeren in crypto. En dat wil zeggen dat er een minimale orderwaarde geldt van €5 of meer. En dit is inclusief de kosten die je betaalt aan Bitvavo. Voor wat betreft de kosten, hebben we goed nieuws. Daarover later meer!

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Hoe werkt crypto kopen bij Bitvavo?

Het is allereerst van belang om een gratis account aan te maken bij Bitvavo. Dit is een eenmalig proces dat je een paar minuten van je tijd kost. Het is hierbij van belang om een geldig legitimatiebewijs bij de hand te nemen. 

En wees gerust: Bitvavo doet niets met jouw persoonlijke informatie. Heb je een account, dan kun je starten.

Stort euro’s in je account

Is jouw account geverifieerd, dan kun je een eerste storting maken. Dit doe je met euro’s, want deze heb je nodig om crypto te kunnen kopen. Je plaatst dus eerst euro’s in je account en vervolgens kun je deze euro’s gebruiken om diverse cryptomunten te kopen. Je mag uiteraard zelf bepalen welke munten je koopt.

De minimale storting die je kunt maken bij Bitvavo is €1. Het advies is echter wel om minimaal €5 te storten, aangezien dit de minimale inleg is bij Bitvavo. Je kunt op 5 verschillende manieren geld storten:

Betaalmiddel

Snelheid

Kosten

iDEAL

Direct

Gratis

SEPA overboeking

1-2 werkdagen

Gratis

Bancontact

Direct

Gratis

EPS Uberweisung

Direct

1,75%

Giropay

Direct

1.75%

Een betaling via iDEAL is het makkelijkst en is tevens gratis. Kies je voor Giropay of EPS Uberweising, dan betaal je 1.75% kosten over het stortingsbedrag. Een storting maken bij Bitvavo via iDEAL werkt als volgt:

  1. Klik op het hoofscherm van Bitvavo op ‘euro storten’
  2. Voer het bedrag in dat je wil storten
  3. Kies de betalingsmethode iDEAL
  4. Zoek jouw bank in het menu en klik hierop
  5. Volg de instructies van jouw bank

1. Euro storten

2. Voer het bedrag in

3. Kies voor iDEAL

Beleg in crypto bij Bitvavo met een minimale inleg van €5

Nu je euro’s in je account hebt staan, kun je daadwerkelijk cryptovaluta aanschaffen. Zoals eerder aangegeven, heb je te maken met een minimale orderwaarde van €5 per transactie. Je kunt dus niet meerdere muntjes aankopen voor een totaalbedrag van €5.

En nu vraag je je misschien af: een Bitcoin kost enkele tienduizenden euro’s, ik kan dus nooit Bitcoin kopen? Dit is fout gedacht, maar we begrijpen dat er zo gedacht wordt. Het is namelijk zo dat je niet een hele Bitcoin hoeft te kopen. Je kunt er ook een klein plukje van kopen. En hoeveel dat is, dat is niet belangrijk. Het enig wat jij hoeft te doen, is aangeven hoeveel je wil investeren in cryptocurrency. Bitvavo rekent dit automatisch om naar de hoeveelheid Bitcoin (of welk muntje dan ook). Een aankoop doe je zo:

  • Klik op de gewenste cryptomunt die je wil aanschaffen
  • Voer het bedrag in dat je wil spenderen
  • Klik op kopen!

Kies een munt die je wil kopen

Voer het bedrag in & koop

Crypto aangekocht, en nu?

Is dat alles? Ja! Nu je hebt aangekocht, kun je de waarde van jouw munt volgen via Bitvavo. De aangekochte munten blijven daar staan (en staan daar veilig). Wel is het advies om jouw account goed te beschermen tegen kwaadwillenden. Hiervoor is het noodzakelijk om twee zaken goed op orde te hebben:

  • Het wachtwoord moet (uiterst) sterk zijn;
  • Het instellen van een extra veiligheidsmaatregel (2FA)

Kosten die je betaalt: goed nieuws

En dan nu het goede nieuws. Maak je een account aan via deze link, dan ontvang je een leuk extraatje! Je hoeft over de eerste €1000 namelijk geen handelskosten te betalen. Dit scheelt toch weer wat in de portemonnee.

Kun je bedragen onder €5 wel verkopen?

Heb je gekozen voor een minimale inleg in crypto via Bitvavo, dan bestaat de kans dat je onder de minimale ordergrootte van €5 komt, indien het desbetreffende muntje in waarde zakt. Zoals je hierboven al even kon lezen, kun je enkel orders inleggen met een minimale waarde van €5. Dit is echter niet het geval bij de verkoop van een bepaalde cryptomunt. 

Indien een bezit van  een cryptomunt onder de €5 waard wordt, kun je wel gewoon verkopen. Mocht de waarde van die munt onder de euro zakken, dan kun je niet verkopen. Alles onder de euro wordt aangemerkt als ‘dust’. Deze kruimels kun je verwijderen, door op het kruisje te drukken naast de balans. Dit kun je niet terugdraaien.

Tot slot

Nu je weet wat de minimale inleg bij Bitvavo is, willen we je nog wel even meegeven dat het investeren in crypto veel risico’s met zicht meebrengt. Lees je goed in de wereld van crypto, en investeer geen geld dat je niet kunt missen.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin