Problemen met overstap van Binance naar Coinmerce?

Problemen overzetten van Binance naar Coinmerce
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, heeft recentelijk aangekondigd dat het haar diensten in Nederland zal stoppen. Dit nieuws heeft geleid tot veel vragen en bezorgdheid onder Nederlandse Binance-gebruikers. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken rondom deze overstap, waaronder de problemen die gebruikers kunnen ondervinden bij de overstap naar Coinmerce, een van de voorgestelde alternatieven. Wil je toch liever overstappen naar een andere exchange? Dit wordt tevens besproken in dit artikel.

Waarom stopt Binance in Nederland?

Binance heeft aangekondigd dat het stopt met het aanbieden van haar diensten in Nederland omdat het geen vergunning heeft gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit komt omdat de DNB strikte eisen stelt aan cryptocurrency exchanges om witwassen en andere illegale activiteiten te voorkomen. Binance kon niet aan deze eisen voldoen en heeft daarom besloten haar diensten in Nederland te staken.

Moet je verplicht overstappen naar Coinmerce?

Nee, het is niet verplicht om over te stappen naar Coinmerce. Hoewel Binance en Coinmerce een samenwerking zijn aangegaan om gebruikers een gemakkelijke overdracht van hun tegoeden te bieden, is het aan jou om hier wel of niet gebruik van te maken.

Redeem bij Binance

Help! Ik ben te laat met overzetten naar Coinmerce

Voor gebruikers die te laat zijn en geen gebruik meer kunnen maken van de overstapservice naar Coinmerce, is er geen reden tot paniek. Binance heeft recentelijk de pop-up verwijderd waarmee gebruikers met één druk op de knop crypto konden overzetten naar Coinmerce. Desondanks is er geen reden tot zorg. 

Bij het inloggen op Binance wordt nu een overzicht getoond van de nog aanwezige assets. Gebruikers hebben de mogelijkheid om individuele cryptomunten over te zetten naar verschillende exchanges, niet beperkt tot alleen Coinmerce. Alternatieven zoals Bitvavo zijn eveneens beschikbaar. 

Indien gewenst kan dit proces worden gestart door eenvoudigweg op “redeem” achter de betreffende cryptomunt te klikken. Voor een gedetailleerde handleiding over het overzetten van cryptomunten van Binance naar Bitvavo, verwijzen we je graag door naar ons stappenplan. Het wordt sterk aangeraden deze instructies te volgen om een soepele overdracht te waarborgen.

Problemen (en oplossingen): crypto overzetten van Binance naar Coinmerce

Bij het overstappen van Binance naar Coinmerce kunnen gebruikers verschillende problemen tegenkomen. De meest voorkomende problemen en vragen, samen met de antwoorden, worden hieronder besproken.

Wanneer je inlogt bij Binance, krijg je een pop-up te zien met de mededeling dat je crypto over kunt zetten naar Coinmerce. Hier hoef je enkel akkoord op te geven, waarna het proces automatisch in gang wordt gezet en je verder niets hoeft te doen. Let echter wel op: niet alle cryptovaluta worden aangeboden op Coinmerce waardoor je met restanten kunt komen te zitten op Binance. Deze overgebleven cryptovaluta kun je vervolgens handmatig overzetten.

Ja, op het moment dat je de pop-up van Binance geaccepteerd hebt, krijg je een mail van Coinmerce over het onboardingproces. Tijdens dit proces moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen uploaden. 

In dat geval zou je kunnen kiezen voor ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan te laten maken. Vervolgens kun je weer inloggen.

In dat geval is het goed om opnieuw in te loggen bij Binance. Probeer het ook eens via meerdere browsers. Zie je de pop-up nog steeds niets, dan kan het zijn dat je niet als Nederlander wordt gezien. In dat geval is het advies om contact op te nemen met Binance. 

Nadat je akkoord bent gegaan met de pop-up voor de overstap van Binance naar Coinmerce, wordt er automatisch een Coinmerce account voor je aangemaakt. Je ontvangt dan een e-mail waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken en het onboarding proces kan doorlopen. Als de welkomstmail niet wordt ontvangen, kun je de ‘wachtwoord vergeten’ functie gebruiken op het inlogscherm van Coinmerce, met het e-mailadres dat is geregistreerd bij Binance.

Als het niet lukt om te registreren of in te loggen, kan het zijn dat je al een account hebt bij Coinmerce. In dat geval wordt ook geadviseerd om de ‘wachtwoord vergeten’ functie te gebruiken.

Wanneer je jouw crypto assets niet meer ziet op Binance, maar ook nog niet op Coinmerce, zijn deze assets onderweg. Coinmerce ontvangt de assets direct en er is geen risico op het kwijtraken ervan, maar het toewijzen van de assets aan de juiste klanten kost tijd. Als de assets na enkele dagen nog niet zichtbaar zijn in het Coinmerce account, kan het zijn dat jouw e-mailadres niet bekend is bij Binance. In dat geval wordt geadviseerd om contact op te nemen met de klantenservice van Coinmerce.

Als je de pop-up hebt geaccepteerd maar je jouw assets nog steeds in Binance ziet, betekent dit dat de migratie van de assets nog niet is begonnen. Via het Coinmerce dashboard krijg je een banner te zien die je informeert over de status van de transfer.

Helaas is het voor Coinmerce onmogelijk om de EURO tegoeden van Binance te ontvangen, vanwege regelgeving. Deze komen dus niet automatisch over. Je kunt er echter voor kiezen op Binance EURO om te zetten naar USDT en deze handmatig overmaken naar jouw Coinmerce account.

Daarnaast kunnen sommige cryptocurrencies, zoals privacy coins (bijv. Monero, Zcash) en BETH, niet worden overgezet naar Coinmerce. Deze kunnen nog wel vanuit Binance naar een andere wallet of exchange worden gestuurd die deze cryptocurrencies wel ondersteunt. 

Sommige gebruikers kiezen ervoor niet ondersteunde munten om te zetten via een gedecentraliseerde exchange als Uniswap om het vervolgens door te sturen naar een andere exchange of wallet.

Het kan voorkomen dat de verificatie van de ID of de bank van jou wordt geweigerd. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het proberen te verifiëren van een zakelijke rekening (Coinmerce accepteert alleen particuliere klanten), het proberen te verifiëren van een gedeelde rekening, of het proberen te verifiëren van een rekening die niet op dezelfde naam staat als het Coinmerce account.
Als de ID-verificatie wordt geweigerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw identiteitsdocument goed leesbaar is, niet over- of onderbelicht is en er geen gegevens bedekt zijn, en dat jouw gezicht duidelijk zichtbaar is op de selfie foto.

Als je al een Coinmerce account hebt dat is geregistreerd op hetzelfde e-mailadres als jouw Binance account, dan worden deze accounts automatisch gekoppeld. De assets op het Binance account worden dan overgemaakt naar het bestaande Coinmerce account. Als het Coinmerce account onder een ander e-mailadres is geregistreerd, kan het zijn dat er een tweede account is aangemaakt. In dat geval wordt je verzocht om contact op te nemen met de klantenservice van Coinmerce.

Na 17 augustus krijgen onbeheerde accounts bij Binance de status van “slapend“. Binance heeft de autoriteit om openstaande posities te sluiten en digitale activa kunnen worden geconverteerd naar een ander type, bijvoorbeeld van Bitcoin naar USDT. Gebruikers worden geadviseerd om hun fondsen voor die datum veilig te stellen door ze automatisch over te laten zetten naar Coinmerce of handmatig over te zetten naar een andere exchange of wallet, zoals Bitvavo. Op 17 augustus laat Binance gebruikers weten wat ze kunnen doen, op het moment dat tegoeden niet zijn overgezet. Gebruikers kunnen vanaf die datum enkel nog op Binance terecht voor een zogenoemde ‘redeem’. Eventuele omgezette tegoeden, kunnen naar een wallet worden overgezet. Hou daarom het Binance nieuws in de gaten. 

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Binance en Coinmerce?

Binance en Coinmerce hebben overeenkomsten, maar er zijn ook aanzienlijke verschillen te bekennen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Transactiekosten

De transactiekosten bij Coinmerce liggen tussen de 0,20% en 2,5% per transactie, afhankelijk van de munt en de soort transactie. Bij Binance liggen deze kosten meestal rond de 0,10%, wat een aanzienlijk verschil is.

Aanbod van cryptomunten

Het aanbod van cryptomunten bij Coinmerce is minder uitgebreid dan bij Binance. Hoewel Coinmerce zo’n 300 munten aanbiedt, biedt Binance er meer dan 350 aan.

Staking en earning mogelijkheden

Bij Binance waren er veel meer staking en earning mogelijkheden om passief geld te verdienen. Bij Coinmerce zijn er minder mogelijkheden en zijn de opbrengsten vaak beperkt tot 5%.

Staking bij Coinmerce
Staking bij Coinmerce

Veiligheid

Coinmerce heeft nooit te maken gehad met een grote hack en biedt gebruikers de mogelijkheid om 2FA in te schakelen voor extra veiligheid. Binance is in het verleden echter wel gehackt, hoewel gebruikers toen zijn vergoed.

Klantenservice

De klantenservice van Coinmerce is in het Nederlands en kan zowel telefonisch als via chat en e-mail worden bereikt. Binance biedt alleen ondersteuning in het Engels en via een online support center.

Handelsfuncties

De handelsfuncties bij Coinmerce zijn beperkter dan bij Binance. Je kunt bijvoorbeeld geen limietorders inleggen, alleen marktorders. Bij Binance kon je ook handelen met leverage, wat bij Coinmerce niet mogelijk is. Ook kun je niet shorten bij Coinmerce.

Coinmerce app

Overige verschillen

Coinmerce kan niet gekoppeld worden aan bepaalde trading bots zoals cryptohopper of 3commas, terwijl dit bij Binance wel kon. Ook beschikt Coinmerce niet over een eigen credit – of debitkaart waarmee je in (online) winkels kunt afrekenen.

Het is belangrijk om deze verschillen in overweging te nemen bij het beslissen of je wilt overstappen naar Coinmerce of een andere exchange. 

Overstappen naar een andere exchange of wallet

Als je besluit om niet over te stappen naar Coinmerce, zijn er veel andere Nederlandse crypto exchanges beschikbaar. Het meest populaire alternatief voor Binance in Nederland is Bitvavo, dat een breed aanbod van munten, lage kosten en goede klantenservice biedt.

Vragen en antwoorden over alternatieve exchanges

Als je meer zeggenschap wilt hebben over jouw eigen cryptovaluta en niet voor Coinmerce wilt kiezen, kunnen er wat vragen opkomen wanneer je een alternatief overweegt. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Kies je voor veiligheid, dan maak je je crypto over naar een wallet of een bij de Nederlandsche Bank geregistreerde exchange, zoals Bitvavo of Finst. Kijk je naar mogelijkheden, dan zou je kunnen overwegen een buitenlandse exchange te gebruiken zoals Bybit of Kucoin. 

Cryptokoersgids.nl heeft een super handige gids gemaakt waardoor je stap – voor -stap mee wordt genomen in het overzetten van crypto van Binance naar Bitvavo. Deze gids kun je tevens gebruiken voor iedere andere exchange. 

Wanneer je nog niet bent overstapt voor 17 juli, kun je geen crypto’s meer verhandelen op Binance. Concreet betekent dit dat je niet meer kunt switchen naar een andere cryptomunt, die mogelijk goedkoper is om te verzenden naar een andere exchange. Je bent dus genoodzaakt de desbetreffende munt te verzenden, echter kan dit niet slimmer of goedkoper.
Wel kun je, indien je nog geen account hebt bij Bitvavo bijvoorbeeld, gebruik van maken van hun welkomstaanbod, waardoor je bespaart op gemaakte transactiekosten. Wanneer je via deze link registreert, kun je geld besparen op de eerste €1000.

Wanneer je in het buitenland zit, kan het zijn dat je niet in kunt loggen bij Binance of een andere exchange. In dat geval, kun je ervoor kiezen om een VPN te gebruiken. Dit is een online tooltje waarmee je net doet alsof je vanuit een Nederlands IP-adres inlogt en je inlogproblemen kunt omzeilen.

Iedere wallet heeft zo zijn voor-en nadelen. Bovendien moet je goed bekijken welke cryptovaluta ondersteund worden. De voorkeur gaat uit naar een cold wallet, zoals de Trezor of Ledger. Deze gebruiksvriendelijke wallets kun je kopen bij erkende (online) winkels. Koop nooit een offline wallet op marktplaats is het devies.

Iedere munt gebruikt zijn eigen netwerk(en). Het is zorgdragen om hetzelfde netwerk te kiezen van waaruit je crypto verstuurt. Wanneer je twijfelt aan de juiste keuze is het verstandig om eerst een klein bedrag over te zetten als test.

Zowel Bitvavo als Finst geven nieuwe gebruikers een welkomstbonus. Bitvavo geeft nieuwe gebruikers €1000 commissievrij handelen, Finst geeft nieuwe gebruikers €5000 gratis handelen. 

Het kan zijn dat een bepaalde munt wel verhandelbaar is op de exchange waar je jouw crypto naartoe wilt versturen, maar geen mogelijkheid biedt om crypto te ontvangen. In dat geval zou je de betreffende cryptomunt vanuit Binance naar een andere exchange moeten sturen waar het wel mogelijk is om crypto naartoe te sturen. Je kunt er ook voor kiezen om de betreffende munt naar een gedecentraliseerde beurs te sturen, zoals Uniswap, waar je vrijwel iedere munt kunt ruilen voor een andere cryptomunt. Vervolgens kun je de munt doorsturen naar een wallet of andere exchange.

Conclusie

Het stoppen van Binance in Nederland is een grote verandering voor veel Nederlandse crypto-gebruikers. Hoewel de overstap naar Coinmerce een optie is, is het niet de enige optie. Het is belangrijk om de verschillen tussen de verschillende exchanges te begrijpen en om zelf een keuze te maken die het beste bij je past. Heb je nog andere vragen over het overstappen van Binance naar Coinmerce (of een andere exchange), laat het gerust weten via ons contactformulier. We proberen jouw vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Laatste nieuwsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin