Ethereum overmaken van Bitvavo naar MetaMask Wallet

Bitvavo naar Metamask
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

In deze handleiding laat ik je stap voor stap zien hoe je Ethereum kunt overmaken van je Bitvavo account naar een online portemonnee, zoals de MetaMask wallet. Daarnaast bespreek ik ook hoe je een adres kunt whitelisten op Bitvavo, omdat dit vereist is voor het overmaken van Ethereum. 

Volg deze eenvoudige stappen om succesvol je Ethereum over te zetten en je wallet te whitelisten. Tot slot leer je hoe je diverse veiligheidsmaatregelen kunt nemen om je MetaMask wallet en bezittingen maximaal te beveiligen. Lees je mee? 

Stap 1: Maak een MetaMask Wallet aan

Om te beginnen, moet je een MetaMask wallet hebben. Als je er nog geen hebt, maak er dan een aan voordat je verdergaat. Zorg ervoor dat je je walletgegevens veilig bewaart.

Metamask wallet

Stap 2: Zorg voor een Bitvavo wallet met een saldo

Zorg ervoor dat je een Bitvavo account hebt en dat er voldoende geld op staat. Het exacte bedrag maakt niet uit, maar houd er rekening mee dat Bitvavo een minimumbedrag hanteert voor Ethereum-transacties.

Adresboek selecteren

Stap 3: Log in op Bitvavo en ga naar je account

Log in op je Bitvavo-account en ga naar ‘veiligheid‘. Klik vervolgens op “Adresboek” in de rechterbovenhoek van het scherm.

Stap 4: Kopieer je MetaMask-adres

Ga naar je MetaMask wallet en kopieer je Ethereum-adres door op het adres aan de bovenkant te gaan staan met je muis en vervolgens eenmaal te bevestigen. 

Je kunt dit adres tevens helemaal uitgeschreven vinden door in MetaMask op de drie puntjes te klikken en vervolgens op “Accountgegevens” te klikken. Zorg ervoor dat je het adres met puntjes bovenaan ziet.

Metamask walletadres
Walletadres toevoegen

Stap 5: Voeg je MetaMask-adres toe aan de whitelist

In het adresboek kun je adressen toevoegen die je op de whitelist wilt plaatsen. Klik op “Adres toevoegen” en selecteer Ethereum (ETH) als de valuta. Vervolgens klik je het overdrachtsnetwerk ‘ERC20’ aan. 

Voeg daarna een naam toe aan je adres (bijvoorbeeld “MetaMask Wallet”) en voer het adres van je MetaMask wallet in. Zorg ervoor dat je het juiste Ethereum-adres kopieert en plakt (zie stap 5). Klik op “Opslaan” om het adres aan de whitelist toe te voegen. 

Ethereum kopen

Stap 6: Koop Ethereum op Bitvavo

Zorg ervoor dat je voldoende saldo op Bitvavo hebt om Ethereum te kopen. Bitvavo hanteert een minimumbedrag voor Ethereum-transacties, dus zorg ervoor dat je dit bedrag overschrijdt. 

Voer het gewenste bedrag in dat je wilt besteden aan Ethereum en voltooi de aankoop.

Stap 7: Ga naar de opnamepagina op Bitvavo

Navigeer naar de opnamepagina op Bitvavo. Je kunt dit doen door op Ethereum te klikken en vervolgens bovenaan het scherm op “Opnemen” te klikken.

Ethereum opnemen

Stap 8: Kies het walletadres dat je wilt gebruiken

Selecteer onder Ethereum opnemen het walletadres (Metamask Wallet). Klik op doorgaan, selecteer het netwerk (ERC20) en geef vervolgens aan hoeveel Ethereum je wil versturen naar je MetaMask Wallet. 

De transactie wordt nu op de blockchain gezet. Hou rekening met de opnamekosten die ervoor staan. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de drukte op de blockchain

Nu is het wachten. Het hele proces van versturen kan binnen enkele minuutjes gepiept zijn, maar kan ook enkele uren duren. 

Stap 9: Controleer je MetaMask wallet

Zodra de transactie is voltooid, controleer je je MetaMask wallet om te zien of de Ethereum succesvol is overgemaakt. Je zou het ontvangen bedrag moeten zien verschijnen in je wallet. 

Vanaf dit moment is het mogelijk om bijvoorbeeld een NFT te kopen of bepaalde exotische cryptocoins op een gedecentraliseerde exchange

Veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen om je Metamask wallet te beschermen

Beveilig je MetaMask wallet

Het is belangrijk om de beveiliging van je MetaMask wallet te waarborgen. Zorg ervoor dat je een sterk en uniek wachtwoord gebruikt voor je MetaMask-account. Het is ook een goed idee om de tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen voor extra bescherming. 

Al dan niet in combinatie met het connecten van een hardware wallet. Dit voorkomt ongeautoriseerde toegang tot je wallet en beschermt je Ethereum tegen diefstal.

Update regelmatig je MetaMask wallet

Houd je MetaMask wallet up-to-date door regelmatig de nieuwste versies van de software en beveiligingspatches te installeren. Deze updates bevatten vaak belangrijke beveiligingsverbeteringen die je Ethereum en persoonlijke gegevens beschermen tegen mogelijke kwetsbaarheden en bedreigingen.

Wees voorzichtig met phishing-pogingen

Wees altijd waakzaam voor phishing-pogingen, waarbij kwaadwillende partijen proberen om je persoonlijke gegevens of Ethereum te stelen door zich voor te doen als een betrouwbare entiteit. Wees voorzichtig met verdachte e-mails, links en berichten die je vragen om je walletgegevens of persoonlijke informatie prijs te geven. 

Controleer altijd de URL van de website voordat je gevoelige informatie invoert en gebruik indien mogelijk bladwijzers of directe links naar de officiële websites van MetaMask en Bitvavo. 

Daarnaast is het bij Bitvavo bijvoorbeeld mogelijk een ant-phishing code toe te voegen aan de e-mails die ze sturen, zodat je zeker weet dat van Bitvavo afkomstig zijn. 

Beperkte inlogtijd instellen

Metamask biedt de mogelijkheid om een bepaalde periode in te stellen waarin de wallet automatisch uitlogt. Deze functie helpt bij het verbeteren van de veiligheid van je crypto-activa. 

Door een tijdslimiet in te stellen, wordt je automatisch uitgelogd nadat je gedurende een bepaalde periode geen activiteit hebt ondernomen in Metamask. 

Dit betekent dat als je vergeet uit te loggen of als je de wallet open laat staan terwijl je niet actief bezig bent, je account automatisch wordt uitgelogd, waardoor ongeoorloofde toegang tot je fondsen wordt voorkomen. 

Het instellen van een automatische uitlogtijd minimaliseert het risico dat iemand anders toegang krijgt tot je Metamask-wallet als je de computer onbeheerd achterlaat. Het is een handige beveiligingsfunctie die ervoor zorgt dat je crypto-activa beschermd blijven, zelfs als je per ongeluk bent vergeten uit te loggen.

Auto-lock timer

Installeer een antivirusprograma

Buiten de specifieke stappen voor het overmaken van Ethereum is het van cruciaal belang om goede beveiligingspraktijken te volgen. Gebruik bijvoorbeeld een betrouwbaar antivirusprogramma op je computer, vermijd het downloaden van verdachte bestanden en wees voorzichtig bij het delen van je walletgegevens met anderen. 

Door waakzaam te zijn en goede beveiligingsgewoonten aan te nemen, kun je de veiligheid van je Ethereum en je MetaMask wallet maximaliseren.

Conclusie: cryptocurrency overmaken is zo gepiept naar jouw Ethereum wallet

Je hebt via deze pagina geleerd hoe je Ethereum (of andere crypto) kunt verzenden van je Bitvavo wallet naar je MetaMask wallet. Door het whitelisten van je MetaMask-adres op Bitvavo zorg je voor extra beveiliging en voorkom je dat je per ongeluk naar het verkeerde adres stuurt. 

Volg deze stappen zorgvuldig en controleer altijd de juistheid van de adressen om een succesvolle transactie te garanderen. Veel succes met het beheren van je Ethereum en het veilig opslaan ervan in je MetaMask wallet!

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin