Welke crypto bots kun je gebruiken van Bitvavo? – Eenvoudige uitleg

Bitvavo trading bot
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

De meeste mensen die in crypto zitten kennen het probleem wel. Laag inkopen en duur verkopen. Het is lastiger dan het klinkt om je trades goed te timen. Vaak spelen emoties een grote rol, zoals FOMO, zeker bij de beginners onder ons. Als Bitcoin (BTC) naar grote hoogtes stijgt wil je niet te vroeg verkopen. Dit is een belangrijk aspect bij het investeren. Om te bepalen wat nu de goede momenten zijn om te kopen of verkopen kan je gebruik maken van trading bots op Bitvavo. Na het leven van dit artikel weet jij van welke trading bots jij gebruik kan maken op Bitvavo. En hoe je gebruik maakt van crypto trading bots.

Kan je op Bitvavo gebruik maken van trading bots?

Op Bitvavo heb je de mogelijkheid om verschillende trading bots in te zetten. Maar waarom zou je dat doen?

Wat zijn de voordelen van trading bots?

Een voordeel van een tradingbot is dat deze niet handelt op basis van emoties. Dit is wel het geval bij traders en vooral beginnende traders.

De keuzes van de bot worden puur gemaakt op basis van kunstmatige intelligentie in combinatie met andere factoren. Daarnaast is een bot instaat om veel sneller trades te voltooien dan een persoon.

Ook bespaar je jezelf veel tijd. Je hoeft niet meer zelf alle mogelijke crypto’s af te speuren om de juiste trade te maken. En als je slaapt werkt de bot automatisch door. Zie het als een virtuele assistent die jouw digitale valuta koopt en verkoopt, volgens bepaalde algoritmes. Ideaal voor day trading, scalping, maar ook voor lange termijn trades. 

Tot slot kan een trading bot ook geschikt zijn om meer spreiding in je portfolio aan te brengen.

Wat de zijn nadelen van trading bots?

De wereld van crypto kent nog vele valkuilen door de snelle ontwikkelingen, de onwetendheid van de mens en slechte mensen die hiervan gebruik maken.

Er zijn dus tradingbots ontwikkeld om nietsvermoedende traders op te lichten in plaats van ze een werkend product te geven.

Tot slot zijn er geen garanties voor succes. Ook niet bij goedwerkende crypto trading bots.

Kijk uit voor scams
Kijk uit voor scams

Korte uitleg hoe een trading bot werkt

Een crypto bot is een programma die automatisch handelt op de cryptomarkt. Dit gebeurt op basis van algoritmes. Het enige wat jij moet doen is een handelsstrategie neerzetten en de juiste instellingen bepalen.

De robot maakt gebruik van machine learning (ML) en artificial intelligence (AI)Machine learning houdt in dat de bot leert van zijn fouten. Als de bot een foute trade maakt leert het hiervan en past het algoritme aan. Het feit dat de crypto trading bot zichzelf zo slimmer kan maken noemen we AI.

Door deze manier van werken kan geduld een belangrijk begrip zijn. Raak niet teleurgesteld na een aantal slechte resultaten in de eerste paar weken of zelfs maanden. Hoe langer de handelsrobot trade, en dus ook leert, hoe beter deze zal werken.

Let wel op, een crypto handelsbot is geen garantie op winst! Bepaalde omstandigheden, zoals een sterk dalende markt, kan roet in het eten gooien. 

Welke trading bots kan je gebruiken op Bitvavo?

Je kan van verschillende trading bots gebruik maken op dit platform. Enkele voorbeelden van crypto bots die je kan koppelen aan je Bitvavo account zijn: Crypto Bot, Cryptohopper, Bit Broker Trade, Altrady, Dema Trading en Freqtrade.

Er zijn dus voldoende opties bij Bitvavo. Maar wat is nou de juiste keuze voor succesvolle trades? 

Wat is de beste trading bot op Bitvavo?

Het is lastig om hier harde cijfers over rendementen te vinden. Uiteindelijk ben jij als trader verantwoordelijk hoe jij de bot instelt. Het is enkel een handig hulpmiddel.

Het is niet zo dat als je in crypto bot instelt dat je slapend rijk wordt. Dat je niks meer hoeft te doen. Het is juist van groot belang dat je een grote basis hebt op het gebied van traden.

In feite zijn alle cryptobots geschikt die Bitvavo aanbied. Bitvavo wil natuurlijk zijn naam als betrouwbare, Nederlandse crypto exchange niet te grabbel gooien. Enkele suggesties die je kunt overwegen.

  • Bit Broker Trade handelt alleen tussen BTC en de euro. Deze eenvoudige bot is vooraf ingesteld en geschikt voor beginners.
  • Freqrade is een tradingbot voor de meer ervaren trader met kennis van Python.
  • Cryptohopper is een meer uitgebreide en ook een betrouwbare bot. Ook de reacties en reviews op Trustpilot (4,2/5 sterren) laten dit zien. Zo zijn er nog veel verschillende bronnen te vinden die positief zijn over Hopper.

En het feit dat er meer dan 500.000 accounts zijn aangemaakt zegt ook iets over de betrouwbaarheid.

Deze crypto trading bot is vooral ook geschikt voor de starters onder ons met een overzichtelijke interface. Binnen enkele minuten is je handelsrobot gekoppeld en online. Daarom gaan we ons vandaag verdiepen in hoe Cryptohopper werkt en hoe je deze bot activeert op je Bitvavo account.

8,4
4.3/5

Cryptohopper

🤖 Probeer 3 dagen gratis
🚀 Automatisch handelen
💶 Kosten: Gratis – $107 p/m
🧔 Beginners & gevorderden

Wat is Cryptohopper

Cryptohopper is begonnen in Amsterdam. En is ondertussen al een officiële partner van 17 crypto exchanges en je kunt deze bot inzetten op bijna alle grote exchanges die er zijn, waaronder:

  • Kucoin;
  • Bybit;
  • Kraken.

Een voordeel van deze handelsrobot is dat ’t cloud based is. Dit betekent dat je alleen internet nodig hebt om veranderingen aan te passen. Hierdoor heeft Cryptohopper ook een grote uptime.

Uptime houdt in hoe lang de bot online is.

Uitleg over het inzetten en koppelen van Cryptohopper aan je Bitvavo-account

Maak eerst een account aan bij Cryptohopper. En natuurlijk een account bij Bitvavo als je deze nog niet hebt.

Als je account is aangemaakt en geverifieerd op Cryptohopper dan kom je op onderstaande pagina terecht.

account aanmaken bij Cryptohopper
Account aanmaken

Kies voor Bitvavo

Vul je gegevens in en kies vervolgens Bitvavo als exchange. De site vraagt nu om een API key en een API secret.

De API sleutel zorgt ervoor dat Cryptohopper kan koppelen aan het Bitvavo platform. Ga naar je account op Bitvavo om een API key te maken.

API vind je onder je accountnaam. Druk op ‘nieuwe API Key aanmaken’. Je komt dan op onderstaande pagina terecht.

API toevoegen
API toevoegen

Secret key

Zet vervolgens ‘gegevens inzien’ en ‘kopen en verkopen’ aan. Vul je naam en 2FA code in en druk op ‘bevestigen’. Om de veiligheid te waarborgen stuurt Bitvavo ook nog een bevestigingsmail.

Kopieer vervolgens de key en secret die in beeld komen naar Cryptohopper en druk op ‘continue’.

Je moet nu een currency kiezen, alleen de euro is beschikbaar dus echt een keuze is er niet. Druk vervolgens weer op ‘continue’. Je moet nu een bot type selecteren zoals je hieronder ziet.

Bot selecteren
Bot selecteren

Bot instellen

Je hebt nu de keuze om een signaler te volgen of om je eigen bot in te stellen.

Signalers zijn aangesloten bij Cryptohoppers. Zij analyseren de markt en geven een koopsignaal als zij een gunstige trade zien. Je kunt jezelf abonneren op deze signalers.

Zo kun je gebruik maken van iemand anders zijn kennis. We kiezen nu ervoor om je eigen crypto bot in te stellen. Je krijgt vervolgens de keuze of je veel, weinig of gemiddeld risico wilt nemen.

Als je veel risico erin legt, houdt dan ook rekening om dit geld te verliezen. Wil je minder risico nemen? Dan zullen naar alle waarschijnlijkheid je opbrengsten ook lager zijn.

We gaan op safe spelen dus kiezen een laag risico. Je komt nu op de pagina Your Bot Overview terecht zoals op onderstaande afbeelding. Je ziet hier ook met welke cryptocurrency’s jouw bot gaat traden. Deze kun je later nog aanpassen.

Gefeliciteerd, je cryptobot is online!

Bot in bedrijf
Bot in bedrijf

Cryptopairs instellen

Als je de cryptopairs nog wilt veranderen dan kan je dat doen bij ´configuration´ zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding.

Je kunt nu je cryptopairs instellen. Kies daarna hoe groot een order mag zijn door een percentage in te stellen op basis van je hele wallet. Stel vervolgens de minimale ordergrootte in.

Druk tot slot op ´save´ om je veranderingen op te slaan.

In het zelfde menu van configuration kan je de buy settings instellen. Deze zijn te zien in onderstaande afbeelding.

Crypto paren instellen
Crypto paren instellen

Buy settings

Hier geef je aan hoe lang en hoeveel orders je maximaal open wilt hebben staan op basis van je wallet grootte. Je kunt dit ook nog onderverdelen in hoeveel orders maximaal per cryptocurrency.

Waarschijnlijk zit hier een maximaal van 15 coins aan vanwege het ‘explorer’ abonnement. Hoe duurder het abonnement hoe meer keus je hebt.

Ook het type order stel je hier in. Een markt of limiet order. In het geval van een limiet order kan je nog instellen hoeveel procent de prijs mag afwijken.

Cool down is vooral handig bij een fors dalende markt om niet naar beneden gesleurd te worden. De hopper voert dan een bepaalde periode geen transacties uit na het voltooien van een transactie.

Dan nu de verkoopinstellingen.

Koopinstellingen
Koopinstellingen

Sell instellingen

Hier stel je in met hoeveel winst je tevreden bent. Let hierbij wel op dat er nog transactiekosten op Bitvavo zijn. Je voert weer in hoe lang de order open mag blijven staan en hoeveel deze mag afwijken van de gemiddelde prijs.

De laatste instellingen zijn de strategie instellingen.

Buy strategie instellingen

Eerder hebben we al een strategie gekozen op basis van risico. Dit kan je hier aanpassen en er zijn nu nog meer mogelijkheden. Op onderstaande afbeelding zijn de strategie instellingen te zien.

Er is de mogelijkheid om je bot op basis van technische analyse (TA) en trading signals orders uit te laten voeren. Maar als je ‘Signals only’ aanvinkt dan gaat de bot alleen uit van deze trade singalen.

Als je voor de strategie multiple TA Factors kiest dan kan je nog extra geavanceerde instellingen meegeven.

Daarnaast kan je nog aangeven hoeveel ‘targets’ de bot moet kopen. Als de bot bijvoorbeeld 6 goede crypto’s heeft gevonden om te kopen dan kan je hier aangeven hoeveel hij er maximaal mag kopen van deze 6. Stel ook een stop-loss in om je verliezen te beperken.

Op de homepage zie je de resultaten van jouw bot. Onder je resultaten is zelfs een panic button om al je posities in een keer te  verkopen.

Hier zie je ook nog berichten met informatie. Zo zie je de targets of mogelijke trades van coins en waarom deze niet zijn doorgegaan. Bijvoorbeeld door een te lage balans op je account.

We hebben alleen de basisinstellingen behandeld, er zijn veel meer opties. Het kost veel tijd en moeite om alles uit te pluizen en de juiste instellingen voor jou te vinden.

Het is een proces van try and error. Veel proberen, geduld hebben en je eigen research doen op wat de verdere mogelijkheden zijn.

Koopstrategie
Koopstrategie

Backtesting

Wat hierbij kan helpen is backtesting. Met backtesting kan je jouw instellingen testen op een crypto in het verleden. Je ziet dus of jouw bot een positief of negatief resultaat heeft behaald in een bepaalde tijdsperiode.

Maar zoals een bekend gezegde luidt: resultaten behaald in het verleden geven geen garanties voor de toekomst.

Zijn er kosten bij het gebruiken van Cryptohopper?

Je betaalt een maandelijks abonnement. Hieronder staan de vier verschillende opties, waarvan drie betaalde tussen de $24 per maand tot $107 per maand en een gratis abonnement. Onderstaande bedragen betaal je, zodra je voor een jaar lang betaald, anders zijn de maandelijkse kosten net iets hoger. 

Maar vergeet ook zeker niet de handelskosten. De transactie kosten bij Bitvavo zijn maximaal 0,25%.

Prijzen cryptohopper
Abonnementen

Conclusie

Je weet nu welke crypto trading bots je kunt koppelen aan je Bitvavo account. Als je besluit voor Cryptohopper te kiezen dan weet je aan de hand van de tutorial hoe je deze aan je Bitvavo wallet linkt.

Een crypto trading bot is geen garantie voor succes maar kan wel helpen bij het halen van rendementen.

Verdiep je goed in wat alle instellingen nu doen en neem je tijd om te leren. Zorg dat je begrijpt wat je doet.

Heb geduld en verlang niet te snel resultaten. De bot wordt steeds slimmer naarmate je langer bezig bent. Dit lukt mede door machine learning en artificial intelligence.

De bijkomende kosten komen meestal in de vorm van abonnementen maar ook de transactiekosten van de exchange betaal je ook. 

Wil je meer komen te weten over Bitvavo? Lees er alles over in deze uitgebreide Bitvavo review

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin